Most, május közepén virágzik az akác. Ez a fantasztikus illatú és ízű gyógynövény igen sokoldalúan felhasználható. Szárított virágjából készített tea remek köhögéscsillapító.
Tudtad, hogy szinte minden gyógynövényből és ehető virágból lehet szörpöt vagy limonádét készíteni, ráadásul ugyanazt a receptet is használhatod az elkészítésükkor? Arra nagyon figyelj, hogy bármilyen virágot is gyűjtesz, mindig forgalmas uttól távol tedd.
Az akácszörpöt nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul egészséges, nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket és aromát, ami ki tudja milyen káros hatással lehet gyermekeidre.
Akácszörp hozzávalói
- 1 liter víz
- kb. 1-1,5 liter akácvirág
- kb. 1-2 bio citrom
- kb. 35-40 dkg méz
- 3 csepp grapefruit mag kivonat
- jégkocka készítő zacskó
Akácvirágszörp készítése
A vizet forrald fel, majd hűtsd ki. Egy nagyobb befőttes üvegbe tedd bele az akácvirágokat. A bio citromok levét préseld ki, majd vágd szeletekre és öntsd a befőttes üvegbe. Öntsd rá a vizet, majd hűvös helyen hagyd állni 24 óráig. Ezután vedd ki, majd óvatosan nyomkodd ki és csepegtesd le a virágokat, a levet pedig szűrd le. A kipréselt citromlevet keverd össze a mézzel és add a leszűrt léhez. Ezután csepegtesd bele a grapefruit mag kivonatot és keverd kicsit össze, majd töltsd jégkocka készítő zacskóba és már mehet is a fagyasztóba.
Ízléstől függően 1-3 jégkockányi méretű akácszörpöt tegyél a vízhez, amenyiben túl hidegnek érzed, langyos vízhez add, úgy ráadásul könnyebben is olvad.
Írj üzenetet