Így készíts aszalt paradicsomot házilag!

Az Olaszországban népszerű aszalt paradicsom könnyedén előállítható házilag is, biztosan nagy sikert aratsz vele pikniken, baráti összejöveteleken, családi vacsorák alkalmával.

Az eredeti vidéki olasz módszer szerint a félbevágott paradicsomokat két hétig a háztetőre kitéve a napon szárítják. Sajnos ez nálunk logisztikai akadályokba ütközik :-), bár a mostani nyár hőmérséklete ideális lett volna hozzá. 

aszalt paradicsom

f:comefare.donnamoderna.com

Aszalt paradicsom készítése sütőben

A paradicsomokat mosd meg, hosszában vágd félbe, a zöld csumát távolítsd el, majd egy kiskanál segítségével szedd ki a magokat.

Egy tepsit bélelj ki alufóliával, kicsit locsold meg a olívaolajjal, majd tedd rá a paradicsomokat vágott felükkel felfelé. Ezután sózd és borsozd meg. Tedd 120 °C-os sütőbe és 4-5 órán keresztül szárítsd a paradicsomokat.

Vedd ki a sütőből és várd meg, amíg kihűl. Ezután tedd steril befőttes üvegbe, adj hozzá fokhagymást, oreganót, bazsalikomot, kakukkfüvet, majd öntsd fel olívaolajjal. Ütögesd az üveg alját a munkafelülethez, hogy eltávolítsd a légbuborékokat. Zárd le szorosan az üvegeket, és tárolf hűtőszekrényben.

 http://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.