Az Olaszországban népszerű aszalt paradicsom könnyedén előállítható házilag is, biztosan nagy sikert aratsz vele pikniken, baráti összejöveteleken, családi vacsorák alkalmával.
Az eredeti vidéki olasz módszer szerint a félbevágott paradicsomokat két hétig a háztetőre kitéve a napon szárítják. Sajnos ez nálunk logisztikai akadályokba ütközik :-), bár a mostani nyár hőmérséklete ideális lett volna hozzá.
f:comefare.donnamoderna.com
Aszalt paradicsom készítése sütőben
A paradicsomokat mosd meg, hosszában vágd félbe, a zöld csumát távolítsd el, majd egy kiskanál segítségével szedd ki a magokat.
Egy tepsit bélelj ki alufóliával, kicsit locsold meg a olívaolajjal, majd tedd rá a paradicsomokat vágott felükkel felfelé. Ezután sózd és borsozd meg. Tedd 120 °C-os sütőbe és 4-5 órán keresztül szárítsd a paradicsomokat.
Vedd ki a sütőből és várd meg, amíg kihűl. Ezután tedd steril befőttes üvegbe, adj hozzá fokhagymást, oreganót, bazsalikomot, kakukkfüvet, majd öntsd fel olívaolajjal. Ütögesd az üveg alját a munkafelülethez, hogy eltávolítsd a légbuborékokat. Zárd le szorosan az üvegeket, és tárold hűtőszekrényben.
Írj üzenetet