Egészséges gumicukor hozzávalói és elkészítése
- 0,5 l szűrt gyümölcslé (pl. alma, meggy, ribizli, körte, ananász)
- 25 g porzselatinA gyümölcslevet egy kisebb lábasba öntöm, majd mikor már langyos hozzákeverem a zselatint. Innentől kezdve folyamatosan kavargatom egy habverővel, s a rajta képződő habot kanállal időnként leszedem. Addig főzöm, amíg fel nem forr. Ha felforrt még egyszer lehabozom, majd egy műanyag tálkába öntöm és 3-4 órára hűtőbe teszem. A megdermedt zselét sütőpapírra kiborítom és kisebb kiszúróformákkal gumicukrokat gyártok belőle.
Máshogy is elkészítheted, ha van kisebb méretű szilikon formád, vagy jégkockatartód. Ekkor a kis formákba öntsd a még folyékony keveréket, majd tett a hűtőbe.
Írj üzenetet