Gyerekjátékok tisztítása természetesen

A gyermekjátékok, mivel rendszeresen használatban vannak, bizony koszolódnak. Összeszedtem, hogy milyen természetes módszerekkel, felesleges vegyszerek nélkül tudod eltüntetni a felesleges foltokat és port gyermeked kedvenceiről.

Plüss játékok tisztítása

  • Amennyiben kisebb méretű plüss játékról van szó, mosógépben egyszerűen kitisztítható Tedd a kis kedvenceket mosózsákba vagy egy kispárna hozatba, hogy megvédd a figura szőrét. A mosáshoz használj természetes mosószert, mosódiót vagy folyékony mosódiót és válassz kímélő programot. Az öblítős rekeszbe tegyél egy kis ecetet.
  • Ha olyan plüssfigurát szeretnél kitisztítani, ami vízben nem mosható ,mert olyan az anyaga, vagy elemes szerkezet van benne, egyszerűen szórd be jól keményítővel, majd kb. 1 óra múlva alaposan keféld ki.
  • A nagyobb méretű játékok, melyek moshatóak ugyan vízben, de nem férnek be a mosógépbe, tisztítsd őket folyékony mosódiós vízbe mártott kefével. Arra ügyelj, hogy a nagyméretű plüss tisztítására meleg, nyári, napos időt válassz, hogy biztosan kiszáradjon.

plüss játék tisztítása

Amennyiben rendszeresen mentek közösségbe a kis barátokkal, vagy ha gyermeked allergiával küzd, hetente néhány órára beteheted a plüss játékokat a fagyasztóba. A fagyasztás ugyanis nemcsak a kórokozókkal, hanem a poratkákkal is végez.

Műanyag játékok tisztítása

  • A műanyag játékokat egyszerűen tisztíthatod, ha meleg folyékony mosódiós vízbe áztatod őket majd puha ruhával és régi fogkefével megtisztogatod. Amennyiben több darabból álló műanyag építőkockát, állatokat vagy egyéb figurát szeretnél tisztára varázsolni, melyek ráadásul a hőt is bírják, tisztíthatod őket alacsony hőfokon a mosogatógépben vagy a mosógépben.
  • A több darabos építőkocka mosásához tedd a kockákat mosózsákba és a mosógépben mosd tisztára. Az öblítő programra nem lesz szükség. 🙂
  • Amennyiben a műanyag játék kevésbé vízálló, mert elemes szerkezet van benne, vagy zenélő, azt meleg, folyékony mosódiós vízbe mártott ruhával tisztítsd meg.

műanyag játék tisztítása, fertőtlenítése

Fajátékok tisztítása

A fajátékok tisztításához használj ecetet. Tegyél egy edénybe meleg vizet, majd adj hozzá ecetet. Mártsd egy puha ruhát az ecetes vízbe és töröld át vele a játékokat, így biztosan nem fogsz kárt tenni bennük.

Fürdőjátékok tisztítása

Az egyik leghatékonyabb módszer a  műanyag fürdőjátékok tisztítására az ecet. Egy vödörbe vagy lavórba tegyél 3/4 rész forró vizet, és 1/4 rész ecetet. Tedd bele a játékokat, majd áztasd őket minimum 15 percig. Egy régi fogkefe segítségével tisztítsd meg őket.

Nézd meg, hogy a játékok belseje milyen, mert sajnos könnyen bepenészedhetnek, amit már nem lehet eltávolítani. Ezért minden fürdés után nyomkodd ki belőlük a vizet alaposan, vagy még jobb, ha az első használat előtt beragasztod a lyukat.

Gyerekjátékok fertőtlenítése

A megfázásos, influenzás időszakban vagy más vírusos megbetegedések idején fontos lehet a játékok fertőtlenítése. Ehhez gyógyszertári alkoholra, vízre és egy spricnis flakonra lesz szükséged. Keverj össze egy rész alkoholt egy rész vízzel, töltsd a flakonba, és permetezd be vele a játékokat. A fertőtlenítő hatás teafa illóolajjal fokozhatod. Hagyd őket állni egy percig, majd öblítsd le és töröld tisztára.http://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.