Mézeskalács lekvár

Igazán reneszánszukat élik a kézzel készített meglepetések, a házi gasztro ajándékok. A finom házi gyümölcslekvárnak nincs párja és mindenki örül, ha megajándékozzák vele. Ilyenkor karácsony tájékán nincs igazán gyümölcsszezon, kicsit korlátozottak a lehetőségek, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincsenek. Készíts almalekvárt mézeskalács fűszerezéssel. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és finom..

Mézeskalács lekvár

Hozzávalók:

  • 15 db közepes méretű alma
  • 3 dl almalé
  • 1 mokkáskanálnyi mézeskalács fűszer (vagy helyette fahéj, szegfűszeg, kardamon, szegfűbors, gyömbér, stb.. a lényeg, hogy összesen 1 mokkáskanálnyi fűszert használj)
  • 4-5 evőkanál finomítatlan nádcukor
  • 1 kávéskanál citromsav
  • 1 evőkanál zselésítő por

Az almákat hámozd meg és kockázd fel, majd az almalével együtt tedd fel főni. Egészen addig főzd, amíg kezd elpárologni a leve. Ekkor add hozzá a fűszereket, a cukrot és a citromsavat is. Végül keverd bele a zselésítő port is, és forrald fel a lekvárt még egyszer.

mézeskalács lekvár

 

Még forrón töltsd fertőtlenített üvegekbe, zárd le őket és 15 percre állítsd fejre az üvegeket.

Körülbelül 4 közepes méretű üvegnyi mézeskalács lekvár lesz belőle.

 

 

 http://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.