Miért fontos, hogy megfelelő minőségi élelmiszert fogyasszunk?

Sajnos a fejlett országokban a mezőgazdaságban több mint 7000 fajta rovarirtó, gyomirtó és gombaölő szert használnak. Bár a szabályozó hatóságok biztonságosnak tekintik ezeket a vegyszereket, azonban egy részüket már egészségügyi problémákkal hozták összefüggésbe.

Ha nem saját magunk termesztette vagy igazoltan biogazdaságból származó terményeket fogyasztunk, akkor nagyon valószínű, hogy a vásárolt élelmiszereket vegyszerek használatával állították elő. Egészségünk nagy mértékben függ attól, hogy milyen környezetben élünk, milyen élelmiszereket és milyen vizet fogyasztunk. Milyen az a talaj, ahol a gyümölcsöket és zöldségeket termesztjük, és mivel kezeljük ezeket. 

bio élelmiszer

Mitől BIO a bioélelmiszer?

Bio élelmiszernek nevezzük azokat a termékeket, amelyek vegyszermentes alapanyagok felhasználásával készülnek. A növénytermesztés során kizárólag természetes szerek használata megengedett. A termelésben részt vevő talaj még régebbről sem lehet vegyszerrel kezelt. Ez is egy fontos szempont, ami során biominősítést kaphat a termék. Ezen kívül adalékanyagok, és mesterséges anyagok használata sem megengedett a gyártás folyamán.

Ellenőrzött minőség, mit is jelent ez pontosan?

A bioélelmiszereket ízletesebbnek is érezhetjük. Nagy a vitamin-, a tápanyag-, és ásványi anyag tartalmuk, mivel a termelés során nem a nagy terméshozam a cél, hanem a minőségi végtermék.
A bioélelmiszerek ellenőrzése a termőföldeken kezdődik, a boltok polcaira kerülésig tart. Ez azt jelenti, hogy nem a végterméket ellenőrzik, laboratóriumi körülmények között, hanem folyamatában, a kezdetektől a fogyasztásig.

forrás: http://biopartner.hu/http://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.