A hagyományos húsvéti menü, a füstölt főtt sonka, a finom, friss reszelt torma, a retek nem a babáknak való. A kicsiket még másféle húsvéti menüvel lepjünk meg!
- Tojás – 10 hónapos korban heti egyszer adható a tojás sárgája, 1 éves kor felett pedig már a fehérje is
- Sonka – a hagyományos húsvéti füstölt főtt sonka egy kisbabának túl sós és nehéz étel. Helyette kínáld gyermekedet adalékanyagoktól mentes csirkemellsonkával, főtt vagy grillezett csirkehússal. A főtt húst 7 hónapos kortól, míg a pici pirospaprikával, fokhagymával és sóval ízesített grillezett husit 8-9 hónapos kortól adhatod.
- Retek – a retek magas illóolajtartalmú zöldség, legalább 1 éves korig várj vele.
- Zöldségek – 1 éves kor felett gyermekedet kínálhatod uborkával, paprikával, paradicsommal
1 éves kor feletti babádnak készíthetsz töltött tojást, melyet az egész család fogyaszthat
Húsvéti töltött tojás
- keményre főzött tojás
- mustár
- apróra vágott petrezselyemzöld
- pici őrölt fehérbors
- só
A keményre főzött tojást vágd ketté. A sárgáját emeld ki, majd keverj hozzá tojásonként 1 kávéskanálnyi mustárt, majd petrezselyemzölddel, fehérborssal és sóval fűszerezd. Keverd jól össze a masszát, majd simítsd bele az üres tojásfélbe.
Amennyiben vendégségbe, családlátogatásra mentek, érdemes üveges bébiételt vagy tasakos pürét magaddal vinned, így biztosan nem ér kellemetlenül, ha épp nem bababarát a húsvéti menü.
Nálatok mi lesz az ünnepi menü? Oszd meg velünk!
Írj üzenetet