Mit jelent a finom érintés? – a Kismama masszázs

Sajnos sok kismama fejében él az a tévhit, hogy várandóság alatt tilos a masszírozás. Ez azonban nem igaz. Bizony a kismamák is élvezhetik a masszírozás jótékony hatásait, természetesen, amennyiben azt egészségügyi okok nem tiltják.

Mit jelent a finom érintés? – a Kismama masszázsról Lendvai Ágival beszélgettem. Ági a buda.golyahirprogramok.hu oldal tulajdonosa, három gyermek édesanyja, dúla. Egyéni és csoportos szülés felkészítőket tart, foglalkozik kismama masszázzsal, lazító – blokkoldó Theta meditációkat tart, sőt elsajátíthatod tőle a babád masszírozásának minden csinját-binját, ha bejelentkezel hozzá.

Kérlek, mondj néhány szót általában a masszázsról, illetve a kismama masszázs miben más, miben tér el a többi masszázsfajtától?

Az emberek többségének jól esik az érintés, a simogatás. Persze vannak olyanok is, akiknek csakis a párjuktól elfogadható, elviselhető a kedves, kényeztető érintés.

A masszázs szóról sokunknak egy fajta minőség jut eszünkbe. Sokféle masszázs létezik, különböző céllal. Sportolók, fájdalmakkal küzdő vagy csak erősen igénybe vett testű emberek keresik fel alkalmanként vagy rendszeresen a masszőröket, avagy épp wellness program részeként járnak mások masszázs szalonokba, hogy kényeztessék magukat.

Fizikai állapotunkra ható, átmozgató, izmokat lazító, oldó vagy kifejezetten megdolgozó, gyúró mozdulatokkal dolgozó masszőröket kereshetünk fel. Nyugtató, vitalizáló, vagy lágyan simogató érintésben lehet részünk, ha felkeresünk egy másfajta érintéssel segítő szakembert.

Egy valami megegyezik a módszerek között: mindig figyelembe kell venni, hogy a vendég egészségi és fizikai állapota mit kíván, mit tesz lehetővé, mit érdemes és ajánlatos tennünk teste érdekében. Figyelembe kell venni minden szempontot, fizikai, hangulati és lelki tényezőket egyaránt. Különös elbánásban kell részesítenünk a különleges helyzetben lévőket.

A kismamák különösen körültekintő bánásmódot, finom-hangolást igényelnek.

A kismama-masszázs finom simító, lágy mozdulatokkal, mégis az egész testre (ha nincs ellenjavallat) egészében hat.  A várandósság 12. hetétől ajánlott a masszázst igénybe venni, ha egészségügyi okok nem tiltják.

 

Milyen hatásai vannak a kismama masszázsnak?

A kismama masszázs pozitív élettani hatásai mind a Mamára, mind a Babára megfigyelhetőek. Hangulati, érzésbeli és fizikai közérzet-javító eredményekről számolnak be az Anyukák, akár alkalmanként, akár rendszeresen járnak Kismama masszázsra a várandósságuk idején. Azok is szívesen kényeztetik magukat ebben az időben, akik amúgy nem szívesen, vagy csak a körülményeik miatt nem jártak azelőtt masszíroztatni.

 

Hogy zajlik nálad a kismama masszázs?

Maga a masszázs oldal fekvésben történik, a végtagok, a hát, és a nyak érintésével.

Az általam használt masszázs olajok hozzájárulnak a kívánt eredmény eléréséhez, nyugtató vagy vitalizáló hatásúak, attól függően, hogy a kismama milyen élethelyzetből érkezik hozzám.

A Test-Lélek-Szellem  harmóniáját támogatja a halk zene, kellemes illat, fények és a finom masszázs, elősegítve az ellazulást, befelé figyelést és a Baba-Mama kapcsolatot erősítő közös, pihentető élmény megélését.

Ágihoz itt tudsz bejelentkezni, ha szeretnéd kipróbálni a kismama masszázst!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.