Te mivel töltöd az énidődet?

Most őszintén! Te, mint egy (több) kisgyermekes anya, mennyi időt szánsz magadra? Van olyan tevékenység vagy bármi, amit MAGAD MIATT csinálsz, mert jólesik, mert élvezed, mert kikapcsol, mert ellazít?

Azt gondolom, hogy énidőre mindenkinek szüksége van. Eltöltheted ezt a pár órát (percet) bármivel, bármikor, bárhol, a lényeg, hogy neked örömet okozzon, jól érezd magad közben és ne azért csináld, mert elvárják tőled, vagy mert meg kell csinálni.

Mivel töltsd az énidődet?

Lehet egy izgalmas könyv olvasása, tanulás, napló írás, süti sütés, sportolás, varrás, kötés, séta a közeli erdőben, szépségszalon látogatás, tánc egy jó zenére stb. Akár a gyerkőc alvásának idején, vagy este, amikor már a párod otthon van, és erre a kis időre ő veszi át a gyerkőcö(ke)t. Fontos, bármi is az, ami téged feltölt, ne érezz miatta lelkiismeret furdalást, mert esetleg ez idő alatt ott maradt a mosatlan edény a mosogatóban. Neked is, mint mindenki másnak, szükséged van a kikapcsolódásra, hogy kiszabadulj a mókuskerékből!

 

Szeretnéd tudni, mivel töltöm én az énidőmet?

Legújabb szenvedélyem a bútorfestés, így pár hónapja igyekszem minél több időt ezzel tölteni (bevallom nem mindig sikerül két gyermek és a NaturaLisa webáruházunk miatt, de nagyon igyekszem). Valószínűleg ezt a tavaly nyári költözésünk és egy sor örökölt bútor hozta elő belőlem, de nem bánom, mert nagyon élvezem. Kikapcsol, feltölt, nagyon-nagyon élvezem, és azért az sem másodlagos, amikor egy-egy elkészült és megmentett bútordarab a végső helyére kerül….

Férjem 35 éves íróasztalának felújítása kislányunk számára.

 

 

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.