A tökéletes szappanbuborék recept

Az egyik legkedveltebb kinti közös programunk Liza kislányunkkal a buborékfújás. Emiatt a szabbanbuborék folyadék igencsak fogyóeszköz nálunk. Hosszú kisérletezés után megtaláltam a tökéletes receptet.

Szappanbuborék recept

  • 1,5 dl langyos desztillált víz
  • kb. 0,8 dl mosogatószer
  • 1 evőkanál glicerin
  • 1 mokkáskanál cukor

Szappanbuborék folyadék elkészítése

A kimért vízhez adjuk hozzá a cukrot, majd keverd addig, hogy teljesen feloldódjon. Add hozzá a mosogatószert és a glicerint, majd óvatosan keverd össze. Arra figyelj, hogy ne habosítsd fel. Hagyd állni egy napig. Ezután már használható.

A glicerint nem szabad kihagyni a buborékfújó receptből, ugyanis ettől lesznek tartósak a buborékok.  Glicerint gyógyszertárban tudsz vásárolni. Biztosan meg fogja kérdezni a patikus, hogy mire kell. Mond meg nyugodtan, hogy buborékfújót szeretnél készíteni. Biztosan fognak adni.

tökéletes buborékfújó recept

Buborékfújó készítése

A boltokban már 150 Ft felett tudsz vásárolni buborékfújót, de akár otthon is könnyedén elkészítheted. Csak egy tál és egy műanyag flakon kell hozzá.  Vágd le a flakon tetejét és a levágott élnél ragaszd le szigetelőszalaggal. Öntsd a tálba az előre elkészített buborékfújó folyadékot. Az üveg száját mártsd a folyadékba és a szélesebb, levágott résznél fújjátok.

Kellemes időtöltést!

Orsihttp://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.