Finoman illatozó karácsonyfadíszeket készíthetsz, melyek akár ajándéknak, ajándék-kísérőknek is kiválóak lehetnek.
Hogy készítsd el és milyen hozzávalók kellenek a karácsonyfadíszhez?
Biztosan meg fogsz lepődni, ugyanis almapüré és fahéj a legfőbb hozzávaló. Azonban még tehetsz hozzá egyéb fűszereket is, úgy mint szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, ánizs, de akár mézeskalácsfűszert is használhatsz hozzá.
Mi így készítettük az illatos karácsonyfadíszt
3 db almát meghámoztam majd vízben puhára főztem. Ezután egy botmixer segítségével pürésítettem az almákat. Egy bögrényi almapüréhez körülbelül 1-1,5 bögre száraz anyag szükséges. A lényeg, hogy jól gyúrható, nyújtható tészta legyen. Készítheted kizárólag almapüré és fahéj felhasználásával, mivel azonban nekem nem volt egy bögre fahéj itthon, lisztet és egyéb fűszereket is kevertem hozzá. Emiatt kicsit világosabbak lettek a karácsonyfa-díszeink, de az illatuk így is fenséges.
Miután összegyúrtam a hozzávalókat, fahéjjal (liszttel) szórt gyúródeszkán kinyújtottuk (leginkább Liza kislányunk), kiszaggattuk a formákat, tepsibe tettük őket, kis lyukakat fúrtunk fogpiszkálóval, hogy majd felakaszthatóak legyenek. Ezután 100 °C-os sütőben 15-20 percig szárítottuk őket.
Nagyon fontos: nem ehető!
Kellemes időtöltést!
Írj üzenetet