Nem tudom miért, valószínűleg a gyermekkori menzák miatt nem szeretem a gyümölcslevest, legalábbis a főtt változatot. A hidegen készítettet, amikor a friss gyümölcs turmixolva kerül bele, azt már annál inkább. Megosztom veled az egyik kedvenc gyümölcslevesemet, egy őszibaracklevest, amit a hozzáadott levendula tesz igazán pikánssá és különlegessé.
Levendulás őszibarackleves
Hozzávalók:
- 4dl joghurt vagy kókusztejszín
- 2 dl narancslé
- 4 db érett őszibarack
- 2 evőkanál méz
- néhány csepp citromlé
- néhány szál levendula
A levendulés őszibarackleves elkészítése:
A joghurtot, a narancslevet, a feldarabolt barackot tedd turmixgépbe. Add hozzá a mézet, ízesítsd néhány csepp citromlével, majd turmixold simára a keveréket. Szórj bele levendulavirágot és tálalásig hűtsd lefedve. Kínáld hidegen leveses csészében vagy üvegkehelyben, díszítsd egy-egy szál levendulával!
Egy gombóc vanília fagyival desszertként is szuper! 😉
Jó étvágyat!
Írj üzenetet