Igazán reneszánszukat élik a kézzel készített meglepetések, a házi gasztro ajándékok. A finom házi gyümölcslekvárnak nincs párja és mindenki örül, ha megajándékozzák vele. Ilyenkor karácsony tájékán nincs igazán gyümölcsszezon, kicsit korlátozottak a lehetőségek, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincsenek. Készíts almalekvárt mézeskalács fűszerezéssel. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és finom..
Mézeskalács lekvár
Hozzávalók:
- 15 db közepes méretű alma
- 3 dl almalé
- 1 mokkáskanálnyi mézeskalács fűszer (vagy helyette fahéj, szegfűszeg, kardamon, szegfűbors, gyömbér, stb.. a lényeg, hogy összesen 1 mokkáskanálnyi fűszert használj)
- 4-5 evőkanál finomítatlan nádcukor
- 1 kávéskanál citromsav
- 1 evőkanál zselésítő por
Az almákat hámozd meg és kockázd fel, majd az almalével együtt tedd fel főni. Egészen addig főzd, amíg kezd elpárologni a leve. Ekkor add hozzá a fűszereket, a cukrot és a citromsavat is. Végül keverd bele a zselésítő port is, és forrald fel a lekvárt még egyszer.
Még forrón töltsd fertőtlenített üvegekbe, zárd le őket és 15 percre állítsd fejre az üvegeket.
Körülbelül 4 közepes méretű üvegnyi mézeskalács lekvár lesz belőle.
Írj üzenetet