A friss csírák könnyen emészthetőek, sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó élelmiszerek. Pozitív hatásuk ősidők óta ismertek, és télen, vitaminhiányos időszakban támogathatjuk vele immunrendszerünket. A friss csírák nagyon finomak és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyaszthatóak. Pici gyermekeket akkor kínáljuk csírával, ha már biztonságosan, és jól tudnak rágni.
Az otthoni csíráztatás nagyon egyszerű és költséghatékony eleme az egészséges táplálkozásnak. Már óvodás kortól bevonhatod gyermekedet, megmutathatod neki, hogy milyen csodálatos a természet, miként alakul át a pici mag néhány nap alatt. A száraz, élettelennek tűnő magocskából víz hatására pár nap alatt picike növényke fejlődik.
Rapunzel bioSnacky környezetbarát 3 szintes csíráztató tál, mellyel gyerekjáték az otthoni csíráztatás.
Az eszköz alkalmas mindenféle csíramag csíráztatására.
Tartozékok: 1 db fedél, 3 db magtál, piros vízlevezető szifonok, 1 db vízgyűjtő tál (átmérő: 21 cm, teljes magasság: 15cm)
A bioSnacky 3-szintes csíráztató tál előnyei:
Akrilüvegből készült (élelmiszer tárolására alkalmas anyagból)
- kadmiumtól, formaldehidtől és biszfenoltól mentes
- karcálló, ütésálló, UV-álló
- könnyű használni és tisztítani, mosogatógépben is elmosható
- maximális fényáteresztő képességű, megfelelő levegőztetés biztosított, ideális körülményeket nyújt a termesztéshez
Használati utasítás:
- Előkészítés: öblítsük át a csíráztatót hideg vízzel, majd helyezzük vízszintes felületre, világos, meleg helyre. Közvetlen napfény azonban ne érje.
- Átmosás: a csíráztatás megkezdése előtt alaposan mossuk át a magokat folyóvíz alatt.
- Vetés: a magokat helyezzük a csíráztató tálba. Az egyes szinteket úgy rakjuk egymásra, hogy a piros szifonok NE egymás fölé kerüljenek.
- Víz hozzáadása: engedjünk a legfelső tálba vizet addig, amíg a szifont ellepi (min. 0,5 l) és a víz tovább csurog az alatta levő magtálba. A következő tálak így automatikus megtelnek vízzel. Minden szinten visszamard egy kis adag víz, ami a csíráztatáshoz a megfelelő nedvességet biztosítja. Ha a víz teljesen átfolyt a csíráztatón, öntsük ki azt a mennyiséget, ami a vízgyűjtő tálban van, majd csak annyi friss vizet engedjünk bele, ami épphogy elfedi az alját.
- Fogyasztás: 3-7 nappal később a friss és ropogós csírákat fogyaszthatjuk.
- Tisztítás: a csíráztatás során használt minden tárgyat és eszközt (csíráztató tál, szűrő, kanál, stb.) alaposan el kell mosni, illetve javasolt gyümölcsecettel és puha kefével kitisztítani. A tál mosogatógépben mosható, de annak használata után javasolt átmosni folyóvíz alatt.
Nyálkás magvak, mint pl. zsázsa és rukkola esetén a csírázás beindulása után a magokat már csak spricceljük vízzel.
Fogyasztás előtt mindig mossuk meg a csírákat. Hűtőszekrényben tárolva, 2-3 napon belül fogyasztható.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.