Ilyen csodákat alkot egy kreatív anyuka

A gyermekek születése átalakítja az anyák életét, a személyes célok a háttérbe szorulnak egy időre, és a gyereknevelés, háztartás (majd munka) közt zsonglőrködik. Vannak, akik nem adják fel, és a család mellett is próbálják megvalósítani álmukat, és csodaszép dolgokat alkotnak: Kárpáti Lilla is így tett.

Olvasd tovább

Milyen gyógynövények, gyümölcsök segíthetnek a szülés utáni időszakban?

Tudtad, hogy gyógynövényekkel és gyümölcsökkel is segítheted szervezeted a szülés utáni időszakban?

A csalán a citromfű és az alma hozzásegíthet, hogy könnyebben feldolgozzuk ezen időszak nehézségeit. Mind a mentális mind a testi problémák felmerülése esetén segítik a szervezetünket. Könnyebbé válik az esetlegesen felmerülő szülés utáni depresszió feldolgozása, rendszereződik a bélműködés, és ösztönözzük szervezetünket, szerveinket, hogy erőteljesebb működéssel elindulhasson a test „normál üzemmódja”.
 
Az Anya Harmónia teakeveréket Balogh Ági természetgyógyász-fitoterapeuta készítette csalán, citromfű és alma felhasználásával, hogy neked is segítségedre lehessen gyermeked születése utáni időszakban. Természetesen azonban nem csak ezen időszak alatt fogyasztható, ha már nagyobb a gyerkőcöd, akkor is élvezheted a tea jótékony hatásait.
 

Olvasd tovább

ANYA HARMÓNIA – az anyák teakeveréke

A várandós időszak, a szülés, az új élet érkezése, a szoptatás beállta rendkívüli életjelenségek.

A nő anyává válik és ez bizony nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is próbára teszi. Erősödünk az általunk átélt élmények hatására, de közben bizonytalanságunk is fokozódik. Igazzá válik, hogy gyermekünk születése után, már nemcsak magunkért felelünk. Egy másik élet egészséges fejlődése válik a legfőbb feladatunkká.

Olvasd tovább

Gyógyítás növényekkel

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére, illetve betegség esetén, a helyreállításra törekszik.

A fitoterápia célja, a betegség okainak megszüntetése, a betegség tüneteinek csillapítása, az egyén öngyógyító erejének, vitalitásának fokozása és életmód-terápia alkalmazása a betegségek megelőzése céljából. A fitoterápiában használt gyógynövények nem mérgezőek. Természetes anyagok, de nem szabad ártalmatlannak tekintenünk a növényeket használatukhoz szakértelem és tapasztalat szükséges.

Olvasd tovább

Szeretnéd szoptatni gyermeked? Egy könyv, ami neked szól

 

Februárban megjelent Patak Gyöngyvér: „Szoptass ügyesen! ‒ Gyakorlati útmutató és lelki támasz az újszülött szoptatásához”című könyvének új, második kiadása, ami magánkiadásban megjelent könyv esetében nagy szó. Februári akciónk ehhez a könyvhöz kapcsolódik. Ezen apropóból kérdeztük:  Olvasd tovább

Legyen Tiéd a dedikált Szoptass ügyesen című könyv egyike

A szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, azonban mégis annyi kismamának okoz nehézséget.

Patak Gyöngyvér  Szoptass ügyesen! című könyve  egy rendhagyó kézikönyv a szoptatásról, melyből megtudhatod mindazt, amire kezdő (vagy újrakezdő), aggodalmakkal teli vagy néha elkeseredő anyaként szükséged lehet ahhoz, hogy elhidd: te is tudsz ügyesen szoptatni! Többféle módszert és technikát javasol, lehetőségeket mutat, és mindenekelőtt bátorít, lelkesít, önbizalmat ad. Mindezt pedig olyan szórakoztató módon, hogy akkor is fülig ér majd a szád, ha amúgy épp ordítanál, vagy kétségbeesni készülnél.

Olvasd tovább

Gyermekeink immunrendszerének védelméért

Sajnos az elmúlt hetekben hazánkban tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, többen fordultak orvosukhoz influenzás tünetekkel. Azonban még nem késő elkezdeni az immunrendszer támogatását.
 
Az immunerősités a közösségbe járó gyermekek szüleit gondolkodtatja el leginkább: Hogyan lehetne megerősíteni gyermekük immunrendszerét, hogy ne legyen szinte folyton beteg? Pedig ha tudatosan erősíted immunrendszerét, akár meg is előzheted a bajt.

Olvasd tovább

Mit jelent a finom érintés? – a Kismama masszázs

Sajnos sok kismama fejében él az a tévhit, hogy várandóság alatt tilos a masszírozás. Ez azonban nem igaz. Bizony a kismamák is élvezhetik a masszírozás jótékony hatásait, természetesen, amennyiben azt egészségügyi okok nem tiltják.

Mit jelent a finom érintés? – a Kismama masszázsról Lendvai Ágival beszélgettem. Ági a buda.golyahirprogramok.hu oldal tulajdonosa, három gyermek édesanyja, dúla. Egyéni és csoportos szülés felkészítőket tart, foglalkozik kismama masszázzsal, lazító – blokkoldó Theta meditációkat tart, sőt elsajátíthatod tőle a babád masszírozásának minden csinját-binját, ha bejelentkezel hozzá.

Olvasd tovább