Így készül a fagyasztott dzsem

Ha a hagyományos dzsemet túl édesnek találod, vagy félsz attól, hogy az üvegben eltett lekvárod megromlik, próbáld ki a fagyasztott dzsemet. A fagyasztott dzsem valójában egy édesített gyümölcspüré, melyet agar-agarral zselésítünk és lefagyasztjuk. Ugyanúgy fogyasztható, mint az üvegben eltett dzsem, tehető joghurthoz, desszertekhez, vagy akár kenyérre, pirítósra is kenhető.

fagyasztott dzsem készítése

Olvasd tovább

Környezetbarát megoldás a vízkő eltüntetésére

A vízkő a lakás több pontján is gondot okoz, a foltos edényszárító és csap, a fénytelen mosdókagyló, a vízköves csempe és zuhanykabin nem a legszebb látvány. Ha csillogó otthonra és környezetbarát tisztaságra vágysz és nem akarsz fulladozni az ecet szagától, a Cleanne Vízkőoldó neked is segítségedre lehet.  Olvasd tovább

Apró Mancsok Klubja: Ahol a valóság varázslattá válik

Emlékszel még amikor babád még pocaklakó volt? Emlékszel mennyi szép jelenetet képzeltél el,a közös játék, közös olvasás, sok sok mese és millió csoda,amit át tudsz adni neki…majd ha elég nagy lesz hozzá. Megszületett,és eldarálták a hétköznapok az álmokat.

Valahogy így volt ezzel Sasvári Mária is, aki aprólékos munkával elkészítette nekünk ezeket a csodálatos dobozkákat a virág alakú Körömvirág szappanoknak, melyeket a 2018-as Anyukák hete akció ideje alatt a vásárlóink kapnak ajándékba:

Olvasd tovább

Ilyen csodákat alkot egy kreatív anyuka

A gyermekek születése átalakítja az anyák életét, a személyes célok a háttérbe szorulnak egy időre, és a gyereknevelés, háztartás (majd munka) közt zsonglőrködik. Vannak, akik nem adják fel, és a család mellett is próbálják megvalósítani álmukat, és csodaszép dolgokat alkotnak: Kárpáti Lilla is így tett.

Olvasd tovább

Milyen gyógynövények, gyümölcsök segíthetnek a szülés utáni időszakban?

Tudtad, hogy gyógynövényekkel és gyümölcsökkel is segítheted szervezeted a szülés utáni időszakban?

A csalán a citromfű és az alma hozzásegíthet, hogy könnyebben feldolgozzuk ezen időszak nehézségeit. Mind a mentális mind a testi problémák felmerülése esetén segítik a szervezetünket. Könnyebbé válik az esetlegesen felmerülő szülés utáni depresszió feldolgozása, rendszereződik a bélműködés, és ösztönözzük szervezetünket, szerveinket, hogy erőteljesebb működéssel elindulhasson a test „normál üzemmódja”.
 
Az Anya Harmónia teakeveréket Balogh Ági természetgyógyász-fitoterapeuta készítette csalán, citromfű és alma felhasználásával, hogy neked is segítségedre lehessen gyermeked születése utáni időszakban. Természetesen azonban nem csak ezen időszak alatt fogyasztható, ha már nagyobb a gyerkőcöd, akkor is élvezheted a tea jótékony hatásait.
 

Olvasd tovább

ANYA HARMÓNIA – az anyák teakeveréke

A várandós időszak, a szülés, az új élet érkezése, a szoptatás beállta rendkívüli életjelenségek.

A nő anyává válik és ez bizony nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is próbára teszi. Erősödünk az általunk átélt élmények hatására, de közben bizonytalanságunk is fokozódik. Igazzá válik, hogy gyermekünk születése után, már nemcsak magunkért felelünk. Egy másik élet egészséges fejlődése válik a legfőbb feladatunkká.

Olvasd tovább

Gyógyítás növényekkel

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére, illetve betegség esetén, a helyreállításra törekszik.

A fitoterápia célja, a betegség okainak megszüntetése, a betegség tüneteinek csillapítása, az egyén öngyógyító erejének, vitalitásának fokozása és életmód-terápia alkalmazása a betegségek megelőzése céljából. A fitoterápiában használt gyógynövények nem mérgezőek. Természetes anyagok, de nem szabad ártalmatlannak tekintenünk a növényeket használatukhoz szakértelem és tapasztalat szükséges.

Olvasd tovább

Szeretnéd szoptatni gyermeked? Egy könyv, ami neked szól

 

Februárban megjelent Patak Gyöngyvér: „Szoptass ügyesen! ‒ Gyakorlati útmutató és lelki támasz az újszülött szoptatásához”című könyvének új, második kiadása, ami magánkiadásban megjelent könyv esetében nagy szó. Februári akciónk ehhez a könyvhöz kapcsolódik. Ezen apropóból kérdeztük:  Olvasd tovább