A friss csírák könnyen emészthetőek, sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó élelmiszerek. Pozitív hatásuk ősidők óta ismertek, és télen, vitaminhiányos időszakban támogathatjuk vele immunrendszerünket. A friss csírák nagyon finomak és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyaszthatóak. Pici gyermekeket akkor kínáljuk csírával, ha már biztonságosan, és jól tudnak rágni.
Az otthoni csíráztatás nagyon egyszerű és költséghatékony eleme az egészséges táplálkozásnak. Már óvodás kortól bevonhatod gyermekedet, megmutathatod neki, hogy milyen csodálatos a természet, miként alakul át a pici mag néhány nap alatt. A száraz, élettelennek tűnő magocskából víz hatására pár nap alatt picike növényke fejlődik.
Rapunzel bioSnacky bio Brokkoli csíramag otthoni csíráztatáshoz.
100% ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Bio termék
Allergének: nyomokban gluténtartalmú gabonát és mustármagot tartalmazhat.
Felhasználás előtt tiszta vízzel alaposan mossuk át.
Hűvös, száraz, fénytől védett helyen tárolandó.
Ajánlott csíráztatási mennyiség: 1 evőkanál / Áztatási idő: 6 óra / Hőmérséklet: 18-22 °C / Öblítés: naponta 2x / Csíráztatási idő: 4-6 nap
Bio brokkoli csíramag csíráztatása:
- Előkészítés: öblítsük át a csíráztatót hideg vízzel, majd helyezzük vízszintes felületre, világos, meleg helyre. Közvetlen napfény azonban ne érje. Ideális hőmérséklet: 18-22 °C
- Átmosás: a csíráztatás megkezdése előtt alaposan mossuk át a brokkoli csíramagokat folyóvíz alatt. Ajánlott csíráztatási mennyiség egy evőkanálnyi.
- Öblítés: a magokat naponta tiszta vízzel öblítsük át
- Csíráztatási idő: 4-6 nap
Tisztítás: a csíráztatás során használt minden tárgyat és eszközt (csíráztató tál, szűrő, kanál, stb.) alaposan el kell mosni, illetve javasolt gyümölcsecettel és puha kefével kitisztítani.
Fogyasztás előtt mindig mossuk meg a csírákat. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolható.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.