A kisbaba mozgásfejlődése: Megfelelően fejlődik a gyermeked?

Spread the love

A kisbaba mozgásfejlődése kapcsán számos tévhit kering az anyukák között, amit érdemes eloszlatni.  A mamik egyik tábora állandóan aggódik, vajon megfelelően fejlődik-e, eleget tud-e már gyermeke, nem kell-e szakemberhez fordulni, míg a másik tábor pedig szinte mindent ráhagy a gyermekre, úgy gondolja, úgyis mindent csinálni fog, ha eljön az ideje. És van még a harmadik csoport, akik nem aggódják túl a dolgot és nem írnak aggódva kétnaponta az összes létező kisbabás facebook csoportba, de azért szeretnék tudni milyen gyakorlatokkal fejleszhetik gyermeküket, hogyan segíthetnek neki.

Mostanában újra egyre többet foglalkozom a kisbabák mozgásfejlődésével, ugyanis újra aktuálissá vált, Ádám kisfiúnk már 4 hetes, és ölben tartva egyre ügyesebben és hosszabb ideig tartja a fejét, másrészt mert rengeteg tévhitről olvasok, amit az anyukák osztanak meg egymással a különböző csoportokban, fórumokok.

baba-mozgasfejlodese

Nagyon örültem, amikor találkoztam a Dévény tájékoztató füzetével, mely közérthető módon, ábrákkal és rövid magyarázatokkal mutatja be, hogy mely életkorban milyen mozgásformák tekinthetők megfelelőnek és melyek lehetnek azok a gyanújelek, amelyek észlelésekor érdemes szakember véleményét kérni.

A tájékoztató füzet itt érhető el, töltsd le te is!


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>