Mosóparfüm tények és tévhitek – hogyan használd?

A legtöbb boltban kapható öblítő víz és felületaktív anyagok keveréke, melyek megtapadnak és lerakódnak a textilszálakon és ezáltal puhábbnak érezzük az anyagot, csökken a sztatikus feltöltődés és a textil friss illatot áraszt. Mi ezzel a gond? Az, hogy ezek a mesterségesen előállított irritatív anyagok könnyen allergizálhatnak. Elsősorban a kisbabáknak, érzékeny bőrűeknek, ekcémával küzdőknek okozhat kellemetlen bőrproblémákat. Ha ez nem volna még elég, – mivel az illatanyagok napokig megmaradnak, átjárva a szekrényeket és a fiókokat is – a textilöblítőkből kipárolgó illatanyagok jelentősen hozzájárulhatnak az asztma és egyéb légúti problémák előfordulásához. 

Van azonban egy természetes megoldás ruháid illatosítására, mégpedig a mosóparfüm.

Mi a mosóparfüm?

A Pure mosóparfümök nem tartalmaznak allergiakeltő, irritáló anyagot, csupán természetes illóolajakat és oldódást segítő anyagot, ezáltal kellemes illatot kölcsönöznek a ruháknak. Az oldódást segítő anyagnak köszönhetően a mosóparfüm illata sokáig megmarad a ruhákon, anélkül, hogy olajfoltok keletkeznének kedvenc ruhadarabjaidon, ami illóolaj használatával bizony előfordulhat.

Sajnos sokan még nem ismerik illetve él néhány tévhit a mosóparfümmel kapcsolatban. Nézzük őket sorban!

1. számú tévhit: A mosóparfümmel sokkal macerásabb az öblítés, mint egy sima öblítővel. Az öblítőt csak beöntöm a megfelelő helyre, a mosóparfümöt pedig figyelni kell, számolgatni a cseppeket.

Nem igaz, a mosóparfümmel rendkívül egyszerű a ruhák illatosítása, öblítése. Mivel a mosóparfüm egy koncentrátum, csupán kis mennyiség is elég belőle, hogy ruháid sokáig illatozzanak. Egy adag ruhához 20-30 csepp mosóparfümöt csepegtess az öblítőrekeszbe. Természetesen az adagolás növelésével illetve csökkentésével szabályozhatod ruháid illatának intenzitását.

 

2. számú tévhit: A mosóparfüm kis kiszerelésű és drága!

Nem igaz! A mosóparfüm valóban csak 100ml, azonban közel 100 mosáshoz is elegendő, tehát rendkívül gazdaságos és költséghatékony.

 

3. számú tévhit: A mosóparfümtől nem lesznek illatosak a ruhák!

Nem igaz, a mosóparfüm használatával ruháid kellemes illatúak lesznek. Normál használat során egy adag ruhához elég 20-30 cseppet adnod, azonban intenzívebb illat eléréséhez növelheted a mennyiséget.

 

Tippek a mosóparfüm használatához:

  • Adagolhatod ecet-víz keverékébe, ekkor 2/3 vizet és 1/3 rész ecetet keverj össze egy pohárban, majd add hozzá a mosóparfümöt, végül öntsd a mosógép öblítő tartályába
  • Amennyiben ecet nélkül szeretnéd használni, körülbelül 1 dl vízbe adagold a mosóparfümöt
  • Szárítógép közbeni szárításnál: egy kisebb ruhadarabra cseppents 4-5 csepp mosóparfümöt, majd tedd a gépbe
  • Vasaláshoz: 1 dl desztillált vízhez adj 5-10 csepp mosóparfümöt, majd öntsd a vasaló víztartályába
  • Légfrissítőnek is használhatod, 1dl vízhez adj 5-10 csepp mosóparfümöt, majd öntsd egy pumpás flakonba
  • Szekrény illatosítására: egy vattapamacsra tegyél 5 csepp mosóparfümöt, majd tedd a szekrénybe
  • Illatos porszívózáshoz: egy vattapamacsra tegyél 5-10 csepp mosóparfümöt, majd helyezd a porzsákba.
  • Autó illatosításra: egy kis textil zsákocskára tegyél 4-5 csepp mosóparfümöt, majd tedd az autóba.

A Pure mosóparfümök 7 féle illatban kaphatóak, 100ml-es és 18ml-es kiszerelésbenis , így biztosan Te is megtalálod a neked tetszőt, vagy próbáld ki mindet! 🙂

 

 http://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.