Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, én szinte szerelmi viszonyban vagyok azzal a csokis-mogyorós csodával, amit Nutellának hívnak. Képes vagyok egy ültő helyemben jópár kanállal bekanalazni belőle, még a legnagyobb kiszerelésűt is néhány nap alatt eltüntetem. Éppen ezért nem is vásárolunk soha, mert tudom, hogy nem állom meg, hogy ne kebelezzem be rögtön.
Sajnos amellett, hogy nagyon sok cukrot tartalmaz, az egyik fő összetevője a pálmaolaj, melynek finomított változata egészségre káros hatásokat fejthet ki, növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásást. Egy másik nagyon fontos ok, amiért kerüljük a pálmaolajat, hogy a pálmaolaj ültetvények telepítése az első számú oka az esőerdők irtásának.
Házi mogyorókrém recept
Hoztam nektek egy házilag elkészíthető mogyorókrémet, mert azért valljuk be, bármilyen finom is a Nutella, nagyon nem tartozik az egészséges ételek közé. És ebben természetesen pálmaolaj sincsen.
A mogyorókrém hozzávalói
9 dkg por eritrit, nyírfacukor vagy más por állagú természetes édesítő, cukorpótló (porcukor is lehet)
10 dkg mogyoró
10 dkg jó minőségű étcsoki
10dkg vaj
1 dl sűrített tej
A mogyorót megdaráljuk és összekeverjük a nyírfacukorral. A csokit felolvasztjuk gőz fölött és összekeverjük a vajjal. A sűrített tejet felmelegítjük. A cukros mogyoróhoz adjuk az olvasztott csokit és a sűrítette tejet és homogén masszává kevergetjük.
Töltsük üvegbe és tároljuk hűtőszekrényben!
Írj üzenetet