Új közösség – új betegség

Miért van az, hogy egy hosszabb szünet után az oviba, bölcsibe, suliba kerülve egyes gyerekek napokon belül lebetegszenek?

Hasmenés, nátha, torokfájás, köhögés… Most lett vége a nyári szünetnek, a szülők éppen, hogy megoldották valahogy a nyári szabadságolásokat és nehezen tudják megoldani, hogy újra kimaradjanak a munkából a gyerek betegsége miatt.
De hogy lehet beteg egy gyerek, ha pár napja még teljesen egészséges volt otthon? Valaki betegen vitte be a gyermekét és megfertőzte a többit? Persze sajnos ilyen is előfordulhat, de nem csak ez lehet az ok.

immunerősítés gyermekkorban

Minden egészséges szervezetben vannak baktériumok, nemcsak semlegesek, hanem olyan kórokozók is, melyekkel szemben már korábban kialakult egy védettség. Ezt a baktériumflórát a mindennapos érintkezés folytán közvetlen környezetünk (családtagjaink) is ismeri és bennük is kialakult egy hasonló védelem.
De egy új közösségben egy gyerek szervezete sok olyan fertőző baktériummal találkozik, amivel ugyan egy másik gyerek egészségesen együtt él, őt viszont megbetegíti, mert nincs védettsége.
Ilyenkor sok múlik azon, milyen erős az immunrendszer, mennyire tudja hatékonyan és gyorsan legyőzni a fertőzést.

forráshttp://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.