A vegyszermentes mosás titka: a mosódió

A mosódió 100%-ban természetes, biológiailag lebomló növényi mosó- és tisztítószer, mely nem tartalmaz semmilyen káros vagy környezetszennyező anyagot. Mivel semmilyen káros vagy allergiakeltő anyagot nem tartalmaz, csecsemők, kisgyermekek, érzékeny bőrűek és allergiások vagy ekcémától szenvedők számára is biztonságosan használható mosószer.

Mi az a mosódió?

A mosódió a szappanfa-félék családjába tartozó fa (Sapindus mucorossi) termése, természetes élőhelye Délkelet-India, ahol már évszázadok óta termesztik és használják. Az érett termést kettévágják, kiveszik belőle a magot, majd napon megszárítják. A dióhéjban lévő anyag (saponin) egy kitűnő mosóerővel rendelkező természetes szappan, ami víz hatására enyhén habzik.

mosas termeszetesen gazdasagosan bababarat modon mosodioval

Hogyan moss a mosódióval?

A víz keménységétől és a ruhák szennyezettségétől függően 5-10 mosódiót tegyél a mellékelt kis textilzsákba, majd tedd a kimosandó ruhák közé a mosógép dobjába. Öblítés alatt nem kell kivenned, viszont arra figyelj, hogy a mosógép lejárta után ne hagyd a ruhákat sokáig a lezárt dobban, mert dohos szaguk lehet. Közvetlenül mosás után a kis textiltasakból vegyél ki egy diót, és vizsgáld meg, hogy használható-e még. Ha a belseje fényesés és összenyomva habzik kicsit és enyhén ragacsos tapintású, akkor még nyugodtan moss ki vele egy újabb adag ruhát.

Mosódió tapasztalataink a használathoz

 • 30-40 ºC enyhe és normál szennyeződés esetén: 5-8 db mosódióhéj 3-4-szer újra felhasználható
 • 30-40 ºC erős szennyeződés esetén: 9-10 db mosódióhéj 3-4-szer újra felhasználható
 • 60-90 ºC enyhe és normál szennyeződés esetén: 4-6 db mosódióhéj 2-3-szor újra felhasználható
 • 60-90 ºC erős szennyeződés esetén: 7-8 db mosódióhéj 2-3-szor újra felhasználható

Különösen kemény víz esetén 1-2 héjjal növeld meg a mosódió adagot!

A mosódió 100%-ban természetes anyag, sem hozzáadott optikai fehérítőt, sem folttisztítót nem tartalmaz, ezért a makacsabb foltokat ajánlott hagyományos mosószappannal vagy áztatással előkezelni. Nem fehérít, ezért a fehér ruhákhoz érdemes fehérítő sót és/vagy mosószódát használnod.

Miért érdemes mosódióra váltanod?

 • 100%-ban természetes, biológiailag lebomló (komposztálható) növényi mosó- és tisztítószer
 • nem tartalmaz semmilyen káros vagy környezetszennyező anyagot
 • csecsemők, kisgyermekek, érzékeny bőrűek és allergiások vagy ekcéma tüneteitől szenvedők számára is biztonságosan használható mosószer
 • megóvja ruháid színét, gyengéd a színekhez és a szövetekhez
 • mosható pelenkák mosásához is ideális választás, ugyanis a pelenkák mosószere nem tartalmazhat enzimeket, optikai fehérítőt, szín- és illatanyagot
 • gyapjú és selyem mosására is használhatod
 • felhasználása sokrétű: használhatod hajmosáshoz, mosogatáshoz, autómosáshoz, felmosáshoz, sőt a házi kedvencek is fürdethetők vele
 • levéltetvek ellen is hatékony
 • rendkívül gazdaságos és pénztárca barát, ugyanis 1 kg NaturaLisa mosódió kb. 200 mosásra, azaz 1 évre elegendő, heti átlag 3-4 mosással számolva. Így egy mosásra számítva a mosódió költsége kb. 14 Ft.

 

 http://www.naturalisa.hu/blog/naturalisa-ingyenes-termekteszteles/l


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.