A Sonnentor bio csipkebogyó tea gyermekeknek 1 éves kortól adható
Csipkebogyó:
“A csipkebogyónak magasabb a C-vitamin tartalma bármely más kerti vagy vadon termő gyümölcsénél, főzeléknövényénél. A C-vitamin segíti a vas felszívódását és a szervezetben való raktározását. A C-vitamin hiánya legyengülést, betegségekkel szembeni fogékonyságot, skorbutot okoz.” (Kissné Dogossí Éva – Zsoldos Márton: A természet kincseskamrája)
A csipkebogyó C-vitamin-tartalma jelentős: 100 gramm csipkebogyó fajtától függően több mint 200 mg-ot tartalmaz. Összehasonlításképpen: ugyanennyi, vagyis 100g citrusféle ezzel szemben csak 40-50 mg-ot.
A csipkebogyó magas C-vitamin tartalma miatt meghűlés, lázzal járó légúti fertőzések ellen kiegészítő terápiaként is használható.
Összetevők: Csipkebogyó
Így készítsd el a csipkebogyó teát:
A csipkebogyó tea kétféle módon készíthető el. Az egyik módszer szerint 1 teáskanál csipkebogyót 200ml hideg vízben kb. 4-5 órát áztatunk, majd leszűrjük. Ezután egy kicsit felmelegíthető, de semmiképpen ne forraljuk fel. Így őrizhető meg leginkább a C-vitamin tartalma.
A másik módszer szerint a csipkebogyót vízben felforraljuk, állni hagyjuk, majd leszűrjük. Ezzel az eljárással sokkal több ásványi anyag oldódik ki, azonban a növény C-vitamin-tartalma hő hatására elveszik.
A Sonnentor bio csipkebogyó tea gyermekeknek 1 éves kortól adható, az első, vagyis az áztatásos módszerrel elkészítve, tehát ne forraljuk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.