A Sonnentor bio csipkebogyó tea gyermekeknek 1 éves kortól adható

Csipkebogyó:

“A csipkebogyónak magasabb a C-vitamin tartalma bármely más kerti vagy vadon termő gyümölcsénél, főzeléknövényénél. A C-vitamin segíti a vas felszívódását és a szervezetben való raktározását. A C-vitamin hiánya legyengülést, betegségekkel szembeni fogékonyságot, skorbutot okoz.” (Kissné Dogossí Éva – Zsoldos Márton: A természet kincseskamrája)

A csipkebogyó C-vitamin-tartalma jelentős: 100 gramm csipkebogyó fajtától függően több mint 200 mg-ot tartalmaz. Összehasonlításképpen: ugyanennyi, vagyis 100g citrusféle ezzel szemben csak 40-50 mg-ot.

A csipkebogyó magas C-vitamin tartalma miatt meghűlés, lázzal járó légúti fertőzések ellen kiegészítő terápiaként is használható.

Összetevők: Csipkebogyó

Így készítsd el a csipkebogyó teát:

A csipkebogyó tea kétféle módon készíthető el. Az egyik módszer szerint 1 teáskanál csipkebogyót 200ml hideg vízben kb. 4-5 órát áztatunk, majd leszűrjük. Ezután egy kicsit felmelegíthető, de semmiképpen ne forraljuk fel. Így őrizhető meg leginkább a C-vitamin tartalma.

A másik módszer szerint a csipkebogyót vízben felforraljuk, állni hagyjuk, majd leszűrjük. Ezzel az eljárással sokkal több ásványi anyag oldódik ki, azonban a növény C-vitamin-tartalma hő hatására elveszik.

 

A Sonnentor bio csipkebogyó tea gyermekeknek 1 éves kortól adható, az első, vagyis az áztatásos módszerrel elkészítve, tehát ne forraljuk.

 

Tömeg 120 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sonnentor bio csipkebogyó tea 100g” értékelése elsőként

E-mail címedet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket jelöltük

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás